Ordkonstskolan ordnar 2024 sommarverksamet i Helsingfors, Åbo och Pargas


Sommarkurs i Helsingfors: Djur i litteratur

Ordkonstskolan ordnar sommarkurs 3-7.6.2024 på Luckan i Helsingfors. Temat är djur i litteratur. Under fem dagar jobbar vi tillsammans med texter. Det blir roligt. Inspirerande. Superfint på alla sätt.

Kursen är för barn och ungdomar i åk 3-9. Vi delar in deltagarna i åldersgrupper. Vi hoppas att många barn och ungdomar kommer med! Vi är mycket ivriga på detta. Vi vill skriva, skratta, chilla. Ordkonstgemenskap, ordkonstinspiration.

Vi kommer att jobba med djur i litteratur. Vi kommer att diskutera och analysera och inspireras. Vi kommer att skriva. Mycket. Tanken är att alla inspireras till att läsa och skriva. Hela sommaren, hela livet. Sånt är bra!

Grundböcker: Warriors, Woodwalkers och Djurens gård
Läs mer om sommarkursen och innehållet här

NÄR: 3-7.6.2024, kl. 10.00-15.00 

VAR: Luckan, Helsingfors centrum, Georgsgatan 27. Vi vistas också utomhus om vädret tillåter. Kanske hittar vi inspirerande djur på gräsmattor eller på ett museum?

FÖR VEM: Kursen är för barn och ungdomar i åk 3-9. Som elev i åk 3 räknas elever som går ut trean detta läsår. Både ordkonstskolans elever och barn och ungdomar som inte går i ordkonstskolan är varmt välkomna att anmäla sig. Eleverna delas in i åldersgrupper på kursen. Det finns ett begränsat antal platser på kursen.

PRIS: 100 €. I priset ingår program, material, lunch och försäkring. 

TRAKTERING: Vi äter lunch tillsammans. 

LÄRARE: Hanna Lundström, Lotta Sanhaie, Katja von Wendt

ANMÄLNING: Anmälning sker 7.2-30.4.2024.
Ordkonstskolans elever anmäler sig i Eepos. Logga in i Eepos och leta fram ”Kompletterande kurser” och leta sedan fram ”Sommarkurs: Djur i litteratur”.
Elever som inte går i ordkonstskolan anmäler sig här. Hör av er om ni behöver hjälp, vi hjälper gärna!

FRÅGOR: Om du undrar över något får du gärna mejla oss på ordkonst@sydkusten.fi 


Sommarkurs i Åbo: Ordkonstfantasy


Ordkonstskolan ordnar sommarkurs 3-7.6.2024 på Luckan i Åbo. Vill du ströva runt i Hogwarts med Harry eller vandra genom Midgård med Frodo? Vill du stiga in i Narnia med Lucy eller bokvandra med Tilly? Då är den här sommarkursen något för dig!

Under fem dagar fördjupar vi oss i fantasygenren och skapar egna fantasyvärldar. Vi diskuterar och inspireras av en mängd fantasyverk av såväl finlandssvenska som internationella fantasyförfattare. Deltagarna får skriva egna fantasyberättelser med hjälp av olika kreativa skrivövningar. Välkomna!

NÄR: 3-7.6.2024, kl. 10-15

VAR: Luckan i Åbo, Auragatan (Gillesgården)

FÖR VEM: Kursen erbjuds som en fördjupning i ordkonst till ordkonstskolans elever i åk 3-6. Som elev i åk 3 räknas elever som går ut trean detta läsår. Också barn som inte går i ordkonstskolan är varmt välkomna att anmäla sig. Anmälningen sker 1.3-30.4.2024

PRIS: 100€

TRAKTERING: Lunchen ingår, vi äter i en av Kårkaféerna.

LÄRARE: Linnéa Holmberg

ANMÄLNING: https://sydkusten.eepos.fi/#/forms
De som inte är ordkonstskolans elever anmäler sig som ny elev och anmäler sig till Sommarkurs: Ordkonstfantasy.
De som redan är elev i ordkonstskolan loggar in i Eepos och letar fram ”Kompletterande kurser” och leta sedan fram ”Sommarkurs: Ordkonstfantasy”. Hör av er om ni behöver hjälp, vi hjälper gärna! 

FRÅGOR: Om du undrar över något får du gärna mejla oss på ordkonst@sydkusten.fi 


Sommarläger i Pargas: PARLANDIA 

Denna sommar får ni uppleva kreativa äventyr på Parlandia igen!
Kom med och bygg fantsibroar till olika kulturer på det tvärkonstnärliga & tvåspråkiga dagslägret i Pargas.
Tule rakentamaan mielikuvitussiltoja eri kulttuureihin. Leiri on kaksikielinen.

Parlandia är Skärgårdens fantasistad där allt är möjligt! Under lägret arbetar vi med olika konstformer som inspirerar barn till att skriva sin egen berättelse och använda sin fantasi på olika kreativa sätt. I år är temat ”Naturkompisar”. 

I sommar ordnas två tredagars läger:
- Läger 1: 4-6.6.2024 kl. 9-16
- Läger 2: 11-13.6.2024 kl. 9-16

Lägren ordnas av Åbolands Bildkonstskola KonsTila (Stella Tiisala) och Sydkustens ordkonstskola (Paola Fraboni och Veera Vähämaa). 

För vem: Åk 1-4.

Deltagaravgift: 90€

Plats: Bildkonstskolan KonsTila, Pargas.

Anmälning:
Senast 30.4, läs mer och anmäl dig via blanketten på: www.konstila.fi 

Det finns 12 platser/läger och platserna fylls i anmälningsordning. Det finns även möjlighet till att ansöka om friplats.

 

 

 


Äldre somarkurser:

Sommarkurs 2023: Förvandlingar (FULLSATT)

En insekt? Hjälp! Men sluta, det där är ingen insekt – det är en idé till en novell! Skriv genast en novell! Okej. Novellen är klar. Läs och njut! Eller… Förvandla novellen till en dikt!

Ordkonstskolan ordnar sommarkurs 5-9.6.2023 i Helsingfors. Temat är förvandlingar. Hur kan man förvandla en idé till en text? Hur utvecklas en karaktär under textens gång? Kan man förvandla en beskrivning till en gestaltning? Och kan man förvandla en mysig promenad i solen till en berättelse? Under fem dagar jobbar vi tillsammans med texter. Vi kommer att snacka Kafka. Men vi kommer också att snacka litteratur som är skriven för barn. Tanken är att alla inspireras till att läsa och skriva.

Lärostoffet på kursen följer ordkonstskolans läroplan och de som går kursen får 20 studiepoäng (temastudier).

NÄR? 5-9.6.2023, kl. 10.00-14.30

VAR? Luckan, Helsingfors centrum, Georgsgatan 27. Vi vistas också utomhus om vädret tillåter. Kanske hittar vi inspiration i en gränd eller på ett museum?

FÖR VEM? Kursen erbjuds som en fördjupning till ordkonstskolans elever i åk 3-9. Som elev i åk 3 räknas elever som går ut trean detta läsår. Också barn och ungdomar som inte går i ordkonstskolan är varmt välkomna att anmäla sig. Eleverna delas in i åldersgrupper på kursen. Det finns ett begränsat antal platser på kursen. Anmälning sker 31.1-30.4.2023.

PRIS? 100 €. I priset ingår program, material, lunch och försäkring.

LÄRARE: Hanna Lundström, Petra Norrgård, Charlotta Portin, Lotta Sanhaie, Katja von Wendt

   ANMÄL DIG HÄR!   

FRÅGOR? Om du undrar över något får du gärna mejla oss på ordkonst@sydkusten.fi

Sommarläger 2023: PARLANDIA II (FULLSATT)

Förra sommarens succéläger ordnas igen!
Kom med och bygg fantsibroar till olika kulturer
på det tvärkonstnärliga & tvåspråkiga dagslägret i Pargas.
Tule rakentamaan mielikuvitussiltoja eri kulttuureihin. Leiri on kaksikielinen.

TID / AIKA? 5-9.6.2023, kl. 9.00-16.00

VAR / MISSÄ? KonsTila, Fredrikaplan 4 /
Fredrikanauikio 4, Pargas / Parainen

FÖR VEM / KENELLE? För barn i åk 1-4 / 1-4 luokkalaisille. Det finns ett begränsat antal platser. Rajoitetttu määrä paikkoja.

PRIS / HINTA? 100 €. I priset ingår program, material, lunch och försäkring. Hinta sisältää ohjelman, materiaalin, lounaan ja vakuutuksen.

ANMÄLNING / ILMOITTAUTUMINEN:  
Senast / viimeistään 30.4.2023 

FRÅGOR / KYSYMYKSIÄ?  ordkonst@sydkusten.fi