Sydkustens ordkonstskola

Sydkustens ordkonstskola leder dig in i ordens och berättelsernas värld. I ordkonstskolans verkstäder kan du utöva ordkonst som hobby varje vecka eller prova på ordkonst på något av våra evenemang. Vi erbjuder ordkonst som grundläggande konstundervisning  i flera kommuner. Vi skapar också olika undervisningsprojekt i skolor och daghem, utarbetar pedagogiska material och är med och utvecklar ordkonsten som konstform både nationellt och lokalt. Våra lärare är sakkunniga och erfarna inom läsning, litteratur och skrivande.

Sydkustens ordkonstskola erbjuder grundläggande konstundervisning i ordkonst enligt allmän lärokurs för barn och ungdomar i årskurs 1-9 i Borgå, Sibbo, Pargas och Helsingfors. Ordverkstäder finns förutom i dessa kommuner även i Åbo, Raseborg, Kimitoön, Kyrkslätt, Vanda, Esbo och Lovisa. Ordkonstskolan ordnar även småbarnskonstfostran som består av babypoesi, rimjam och rimlek. Vi arrangerar också fördjupande kurser i ordkonst för vuxna med varierande teman och pedagogisk inriktning.

66192_t.jpg

Utställning i Åbo stadsbibliotek

Sydkustens ordkonstskola ställer ut ordkonstverk i Åbo stadsbibliotek november 2019. Läs mera »
66164_t.jpg

Ordkonstelever i Hajbo Nytt

Författare Malin Klingenberg och Sydkustens ordkonstskolas elever blev intervjuade till Hajbo Nytt på Bokmässan i Helsingfors. Hajbo är svenska yles webbportal för barn och unga. Läs mera »
65814_t.jpg

Sagodagen firas 18.10

Varje år den 18 oktober, på Satus namnsdag (Saga har namnsdag 17.10), firas den riksomfattande Sagodagen-Satupäivä.Läs mera »