Växthus för skrivande tonåringar

Sydkustens ordkonstskola erbjuder ett virtuellt skrivväxthus för unga ordodlare och författarfröplantor. I två distansgrupper samlas skrivintresserade unga från hela Svenskfinland och blir rikligt vattnade, omsorgsfullt närda och framför allt belysta för sin rättmätiga stund i solskenet.

Är du en av framtidens författare? I det virtuella växthuset får du träffa andra spännande ordkonstnärer och växa som skribent. Att skriva och läsa är härligt i sig, men att göra det tillsammans med andra likasinnade är rent magiskt!

För att kunna delta behöver du en stabil nätförbindelse, dator och en e-postadress. Det finns plats för 10 deltagare i varje grupp. Anmäl dig till grupperna här!

Läsårstider 2021–2022:
30.8.2021-26.11.2021 12 gånger med paus under höstlovsveckan v. 42.
17.1.2022-29.4.2022 13 gånger med paus under sportlovsveckorna v. 8-9

Språkkonster för ordodlare (11–12 år)

Tycker du om att skapa egna berättelser och världar? Skriva berörande dikter, fängslande historier och om intressanta karaktärer? Kom med och skapa tillsammans med andra ordkonstnärer! Under träffarna inspireras vi tidigare och nya favoritböcker, fantiserar fram nya universum och fördjupar oss i olika sätt att formulera handling, känslor och skapa spänning. Förutom träffarna har du möjlighet till individuell handledning och får personlig respons på dina egna texter.

Litteraturfyrverkeri för författarfröplantor (tonåringar)

Håller dina författardrömmar på att slå ut i full blom? Tragiska berättelser, spännande noveller, känslosamma dikter – vad du än skriver finns det många intressanta möjligheter i texten! Hur fångar man omedelbart läsarens intresse, hur skapar man komplexa karaktärer? Väcker liv i en miljö, formulerar trovärdig dialog? Under träffarna pratar vi text, skriver kreativa inspirationsuppgifter och bekantar oss med berömda exempel ur litteraturen. Förutom träffarna har du också möjlighet till individuell handledning och får personlig respons på dina egna texter.

Mera information:

Katja von Wendt, planerare och ordkonstlärare
045-894 4088
katja.von.wendt(at)sydkusten.fi