Växthus för skrivande tonåringar

Under våren 2021 erbjuder Sydkustens ordkonstskola ett virtuellt växthus för unga författarfrön och -plantor. I en distansgrupp samlas skrivintresserade unga från hela Svenskfinland och blir rikligt vattnade, omsorgsfullt närda och framförallt, belysta för sin rättmätiga stund i solskenet.

Är du en av framtidens författare? I det virtuella växthuset får du träffa andra spännande ordkonstnärer och växa som skribent. Att skriva och läsa är härligt i sig, men att göra det tillsammans med andra likasinnade är rent magiskt!

Begränsat antal platser (10 pers./grupp), anmäl dig här.

Information i pdf-format

Litteraturfyrverkeri för författarfrön (13–18 år)

Spirar det ett litet författarfrö inuti dig? Har du lust att låta fröet gro till något mera? Då är Litteraturfyrverkeriet något för dig! Under tio träffar kastar vi oss hejdlöst in i olika texttyper och leker kravlöst med dem. Fanfiction, skräck, fantasy, romantik, äventyr, deckare, realism och magisk realism; dikter, noveller, dramatik – vad vill du pröva på? Förutom träffarna får du individuell respons på en text som du bearbetar vidare.

Distansträffar onsdagar kl. 16.30-18.00, start 20 januari 2021 med paus v. 8–9 för sportlov.
OBS! Två inplanerade grupper har nu slagits ihop så att 13-18-åringar är välkomna till samma virtuella träffar på onsdagar kl.16.30-18.00!

För att kunna delta behöver du en stabil nätförbindelse, dator och en e-postadress. Kursledare är ordkonstledare, modersmålslärare Katja von Wendt. Kursavgift 75 €. Man kan ansöka om frielevsplats efter att man anmält sig.

Anmälningar här

Mera information:

Katja von Wendt
Planerare, ordkonstskolan
045-894 4088
katja.von.wendt(at)sydkusten.fi