Ordkonstshow och öppet hus på Luckan!

18.04.2024 kl. 08:54
Sydkustens ordkonstskola bjuder på ordkonstshow på Luckan i Helsingfors lördag 4.5.2024 kl. 14.00.

Våra ordkonstelever läser dikter och rappar för publiken. Kom och lyssna! Kom och njut! Kom och applådera!

Efter ordkonstshowen får hela familjen pröva på ordkonst. Vi bjuder på arbetsblad och inspiration. Kom och testa – kanske ordkonst är en hobby för dig!

Vad? Ordkonstshow och öppet hus
När? Lördag 4.5.2024 kl. 14.00-15.00
Plats? Luckan, Georgsgatan 27, Helsingfors
För vem? Evenemanget passar hela familjen.
Frågor? Mejla oss på ordkonst@sydkusten.fi så svarar vi!

Sydkustens ordkonstskola arrangerar grundläggande konstundervisning i ordkonst i allmän lärokurs i Borgå, Helsingfors, Pargas, Sibbo, Åbo samt på distans. På Luckan i Helsingfors har vi grupper för elever i åk 3-9. Grupperna träffas en gång i veckan.

I ordkonstskolan tar vi alltid avstamp i litteraturen. Våra elever blir litterärt bevandrade och mycket inspirerade. Eleverna undervisas i skrivandets hantverk.

Målet med undervisningen i ordkonst som grundläggande konstundervisning är att ge barn och unga som är intresserade av språk, skrivande och läsande en möjlighet att utveckla och fördjupa sitt intresse för ordkonst. Undervisningens mål är att ge eleverna färdigheter att uttrycka sig mångsidigt med ordkonstens medel. Studierna utvecklar tänkandet och inlevelseförmågan, breddar elevernas förmåga att uttrycka sig, hjälper att hitta ett personligt uttryck och stärker elevernas identitet.

Vill du veta mer om ordkonst? Är du intresserad av att börja i ordkonstskolan? Vill du anmäla dig? Kom till Luckan lördag 4.5 kl. 14.00-15.00 och ryck oss i ärmen så berättar vi mera. 

Tack för fint samarbete, Luckan Helsingfors!