Höstterminen avslutas

27.11.2019 kl. 12:35
Terminen avslutas i de flesta ordverkstäderna under den här veckan. Här kommer en liten återblick på vad som hänt i ordkonstvärlden.

Eleverna i Pargas och St.Karins har behandlat naturväsen under denna termin och fått bekanta sig med finlandssvensk folktro genom åren. Ordkonstlärare Paola Fraboni har erbjudit inblickar i hur livet kunde vara som sjöjungfru och bergsrå.

- Vi har testat oss för att se om vi har troll som förfäder och fyllt ett häfte med olika älvor och alver liksom en kollektion. Vi har spenderat tid i fantasins trollskog och lärt oss om både mytologi och vidskepelse.

Under den nordiska litteraturveckan har de åbolänska grupperna ordkonstat kring olika nordiska språk. Tre åboländska ordkonstlärare samarbetade. - Det blev en succé! säger Paola Fraboni.Pargaselever skriver.
 

Åboeleverna har under ledning av Melker Ylikallio och Rosanna Fellman gjort resor i hela universum, då kosmos varit en röd tråd i undervisningen.

Elever i Åbo är mitt i en skrivuppgift.


Eleverna i ordverkstaden i Skräbböle skola i Pargas skapade nya identiteter.


En ordkonstnär skall klara av att skapa konst av vad som helst. Söderkullaeleverna fick bevisa att de kan skapa berättelser av en banan, en pennvässare och ett busskort.
- Eleverna klarade utmaningen utan problem, berättar ordkonstlärare Lotta Sanhaie.


Ordkonstuppgift i Söderkulla ordverkstad. 

Så här såg det ut i Winellska skolan i Kyrkslätt då det var bokprovning på programmet.


Eleverna i ordverkstaden i Haga, Helsingfors har upplevt hösten.

När hösten är som vackrast.
När löven virvlar omkring.
När Vivaldis musik virvlar omkring.
När hösttankar virvlar omkring.
När konsten blir till.