65499.jpg

En höst full av ordkonst för de minsta

26.09.2018 kl. 16:07
Sydkustens ordkonstskola ordnar tre olika serier med program för småbarnsfamiljer i huvudstadsregionen. Dikter och rim som huvudingredienser ska locka småbarn och deras familjer att njuta av språklek och glad samvaro.

BABYPOESI – VAUVALORUJA på två språk i Esbo

För familjer med babyer under ett år ordnas tvåspråkig babypoesi i samarbete med Esbo stadsbibliotek. Det blir sammanlagt 14 träffar fram till december med start på Entressebiblioteket i Esbo centrum fredagen den 7.9.

Familjer oberoende av hemspråk är välkomna att njuta av en mysig diktstund anpassad för babyer. Ordkonstledaren Lotta Sanhaie har sammanställt dikter på finska och svenska från finger- och tåramsor till samtida babydikter. Tvåspråkiga diktblad delas ut att använda som stöd och ta med hem efteråt.

Babypoesi - Vauvaloruja på Entressebiblioteket 7.9-12.10
Babypoesi - Vauvaloruja på Iso Omena bibliotek 22.10-10.12

RIMJAM på bokmässan och centrumbiblioteket

I Helsingfors startar en ny säsong med de populära rimjamen som riktar sig till barn 1–5 år med familjer. Lördag 8.9 står Lilla Luckan värd för rimjamet ”Stor och liten”, det första av tio under höstsäsongen. Rimjam får kliva upp på helt nya arenor med program på Helsingfors bokmässa i slutet av oktober och på det nya centrumbiblioteket Odet där rimjamet ”Kalas och konfetti”  är en del av invigningsfestligheterna den 6.12.2018.

Rimjam i Helsingfors hösten 2018

POESIMAGI med mysiga rimstunder i Vanda

I Vanda är ordkonsthösten i gång på Barnens kulturcentrum Totem med fyra poesitunder för barn 0-3 år med familjer. Under svenska veckan i början av november kan man uppleva poesimagi på Totem i Myrbacka och på Barnens kulturcentrum Pessi i Dickursby. Ordkonstledaren Lotta Sanhaie inspirerar till olika sätt att njuta av dikter, från finurliga fingerlekar till mysig diktmassage.

Poesimagi i Vanda 20.8-9.11.2018

Alla programmen är avgiftsfria och utan förhandsanmälan.

Tilläggsinformation:
Maja Ottelin
maja.ottelin(at)sydkusten.fi
045-8944089