Sommarkurs: Förvandlingar (FULLSATT)

En insekt? Hjälp! Men sluta, det där är ingen insekt – det är en idé till en novell! Skriv genast en novell! Okej. Novellen är klar. Läs och njut! Eller… Förvandla novellen till en dikt!

Ordkonstskolan ordnar sommarkurs 5-9.6.2023 i Helsingfors. Temat är förvandlingar. Hur kan man förvandla en idé till en text? Hur utvecklas en karaktär under textens gång? Kan man förvandla en beskrivning till en gestaltning? Och kan man förvandla en mysig promenad i solen till en berättelse? Under fem dagar jobbar vi tillsammans med texter. Vi kommer att snacka Kafka. Men vi kommer också att snacka litteratur som är skriven för barn. Tanken är att alla inspireras till att läsa och skriva.

Lärostoffet på kursen följer ordkonstskolans läroplan och de som går kursen får 20 studiepoäng (temastudier).

NÄR? 5-9.6.2023, kl. 10.00-14.30

VAR? Luckan, Helsingfors centrum, Georgsgatan 27. Vi vistas också utomhus om vädret tillåter. Kanske hittar vi inspiration i en gränd eller på ett museum?

FÖR VEM? Kursen erbjuds som en fördjupning till ordkonstskolans elever i åk 3-9. Som elev i åk 3 räknas elever som går ut trean detta läsår. Också barn och ungdomar som inte går i ordkonstskolan är varmt välkomna att anmäla sig. Eleverna delas in i åldersgrupper på kursen. Det finns ett begränsat antal platser på kursen. Anmälning sker 31.1-30.4.2023.

PRIS? 100 €. I priset ingår program, material, lunch och försäkring.

LÄRARE: Hanna Lundström, Petra Norrgård, Charlotta Portin, Lotta Sanhaie, Katja von Wendt

   ANMÄL DIG HÄR!   

FRÅGOR? Om du undrar över något får du gärna mejla oss på ordkonst@sydkusten.fi

Sommarläger: PARLANDIA II (FULLSATT)

Förra sommarens succéläger ordnas igen!
Kom med och bygg fantsibroar till olika kulturer
på det tvärkonstnärliga & tvåspråkiga dagslägret i Pargas.
Tule rakentamaan mielikuvitussiltoja eri kulttuureihin. Leiri on kaksikielinen.

TID / AIKA? 5-9.6.2023, kl. 9.00-16.00

VAR / MISSÄ? KonsTila, Fredrikaplan 4 /
Fredrikanauikio 4, Pargas / Parainen

FÖR VEM / KENELLE? För barn i åk 1-4 / 1-4 luokkalaisille. Det finns ett begränsat antal platser. Rajoitetttu määrä paikkoja.

PRIS / HINTA? 100 €. I priset ingår program, material, lunch och försäkring. Hinta sisältää ohjelman, materiaalin, lounaan ja vakuutuksen.

ANMÄLNING / ILMOITTAUTUMINEN:  
Senast / viimeistään 30.4.2023 

FRÅGOR / KYSYMYKSIÄ?  ordkonst@sydkusten.fi